Taiteilija Katariina Rautanen

Olen eläinpotrettitaiteilija Katariina Rautanen Tampereelta. Elelen täällä avomieheni, koiramme Stellan ja kahden leopardigekon kanssa. En ole syntyperäinen Tamperelainen, vaan muutin tänne Forssasta, jossa kasvoin.
Luovuus ja taiteellisuus ovat aina olleet osa minua, ja ne on ehdottomasti suurin vahvuuteni. 

Koulutus

2000 -2010

Kuvataiteen Perustutkinto

Forssan Kuvataidekoulu

2011 - 2014

Media-assistentti

Forssan Ammatti-instituutti

2020 - 2021

Tuotekehitystyön Erikoisammattitutkinto

Ammattiopisto Tavastia

Taiteilijaksi kasvaminen

Kun olin pieni, piirtelin kaikenlaista. Erityisesti hevosia ja koiria. Vanhempani huomasi innostukseni piirtämiseen ja halusi ilmoittaa mut Kuvataidekouluun! Isänikin oli taiteellinen ja ymmärsi tarjota minulle mahdollisuuksia toteuttaa itseäni taiteen avulla. Hän itse oli nuorempana maalannut tauluja ja piirsi. Ihailin aina isän piirrustustaitoa ja mietin, että haluaisin olla yhtä hyvä joskus.  Kun olin noin kymmenen vanha, iskä maalasi mun kanssa tauluja ja antoi siihen vinkkejä. Erityisesti öljyväreillä maalaamiseen.
Kuvataidekoulu kesti kymmenen vuotta ja lopputyönä tein ison hevosmaalauksen akryyliväreillä, jossa käytin mallina kahta eri kuvaa ja yhdistin työhön kummankin kuvan parhaat puolet.

Luovuuden matka

Valmistuttuani kuviksesta maalaaminen ja taiteilu jäivät vähemmälle, kunnes vuonna 2023 elämä vei perheemme Ranskaan! Asuimme siellä puolisoni ja Stella-koiran kanssa puoli vuotta. Oli selvää, että silloinen työni tulisi sinä aikana jonkin verran muuttumaan, ja minulla oli aikaa pohtia uutta suuntaa elämälle. Ranskassa oleminen oli rankkaa, mutta se teki selvästi hyvää. Ehkä uusi kulttuuri ja elämäntapa ruokki luovuutta. Yhtenä iltana selailin somea ja näin videon, jossa joku oli piirtänyt värikynillä hienon hevosen! En muista videota tarkkaan, mutta ihastuin siihen täysin ja mietin, että minäkin voisin alkaa piirtää! Taiteellisuuteni heräsi taas henkiin, ja siitä se sitten lähti. Harjoittelin piirtämistä monen monta tuntia. En edes laskenut tunteja, aika tuntui vain katoavan johonkin. Kokeilin eri tekniikoita ja kyniä. Pikkuhiljaa alkoi tulla ajatus, että tästähän voisi tehdä ihan oikean työn. Taide on se, mitä haluan tehdä vielä. Se on terapeuttista ja mukavaa tekemistä, johon saan uppoutua ja luoda uutta.